Община Върбица храни повече бедни хора

13:02, 09 фев 17 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 С още 25 ползватели на услугата „Топъл обяд” е завишен броят на бедните хора, които се хранят безплатно от социалната кухня във Върбица. Общо 825 човека от всичките петнадесет населени места в общината, получават храна всеки работен ден.

Изпълнението на проекта "Осигуряване на топъл обяд" започна с 300 бенефициенти. В края на миналата година броят им беше завишен с още 500 човека, а през януари са били одобрени молбите и на новите кандидати. От всички върбишки села е имало по един или по двама нововключени в програмата. Кандидатите са били одобрени от отдела за социални дейности.

От общината казаха още, че въпреки големият сняг в полупланинския район на Върбица доставката на храна е била редовна. В общината нямаха проблеми с почистването както на междуселските пътища, така и на уличната мрежа в населените места. Поради това не е имало усложнения и с превозването на храната.

Общински работници са ангажирани с разноса на топлия обяд до определените пунктове в населените места. От там кметовете поемат ангажимент за доставка на храната до къщите на болни и трудно подвижни възрастни хора. Сред ползвателите на същата социална кухня са както бедни семейства с много ниски доходи, така дълготрайно безработни и бездомни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама