Родители искат да отпадне срокът на автобусните карти за учениците в Бургас

13:40, 09 фев 17 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Родители искат да отпадне срокът на ученическите карти за градския транспорт в Бургас. Това става ясно от изпратено писмо до Общинския съвет в града, чийто подател е бургазлийката Мария Джованова. Тя е отправяла и запитване до „Бургасбус“, както и до Общината относно тези карти, които поради удължената ваканция през януари заради тежката снежна обстановка, на практика са останали неизползвани, а са били заплатени.

„Въпросът ми бе дали няма възможност срокът на картите да бъде удължен, за да се изконсумират пътуванията все пак. Отговориха ми, че това е в правомощията само на Общинския съвет, който може да нареди на автобусната фирма, но не са предприети такива действия“ – коментира Мария Джованова.

Жената иска да знае дали този казус ще се повтаря при всяка ученическа ваканция и дали родителите трябва да плащат за пътувания, които няма да се състоят.

„Същото ще стане и през лятната ваканция, когато учениците няма да пътуват толкова често, но ще са принудени да си купят карта с 90 пътувания. Не може ли да отпадне фиксираният срок от един месец и тези пътувания да важат дотогава, докато не бъдат използвани. А може и да има някакво по-добро решение, което да не ощетява никоя от страните в случая“ – пише още загрижената майка.

Нейното писмо е входирано за разглеждане от постоянните комисии по „Бюджет и финанси“ и „Транспорт и морско дело“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама