Двойно поевтинява билетът Търговище - Омуртаг

13:46, 09 фев 17 25 519 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По-ниски цени на автобусните превози по линията Търговище – Омуртаг ще влязат в сила от тази неделя, след проведена процедура за пряко възлагане в Община Търговище.

Общо четири фирми внесоха оферти за участие в избора на превозвачи по автобусни линии Русе – Търговище и Търговище – Омуртаг, информираха от пресцентъра на местната администрация. Класирането е на база най-ниска цена.

За линията Търговище – Омуртаг се предлага сключване на договор с фирмата, която предлага е 0,078 лева с ДДС за пътникокилометър и това ще доведе до поевтиняване на билетите за превоз, тъй като  досегашната цена е била 0,1399 с ДДС. От неделя билетът вече трябва да струва 1,95 лева, при досегашна цена от 3,50 лева.

За изпълнение на линията Русе – Търговище има внесена само една оферта, която е с цена за пътникокилометър от  0,0762 лева с ДДС. Това означава поскъпване на билета с 50 стотинки и така новата цена става 8 лева. 

Процедурата по пряко възлагане беше обявена в спешен порядък, поради невъзможност на досегашния превозвач да изпълнява договорените дейности. Предстои да се сключат договори с новите избрани превозвачи и да започнат изпълнението им в края на седмицата. Те ще изпълняват дейността до обявяване на обществена поръчка, което се очаква да стане към края на следваща година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама