35 работодатели от Разградска област ще осигурят 117 работни места на млади хора

13:52, 09 фев 17 25 469 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
35 работодатели от Разградска област се очаква да осигурят 117 работни места на млади хора от региона, съобщиха от Областния информационен център. Това е възможно да стане по процедура „Обучения и заетост за младите хора” (втора фаза) на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г.

Сред одобрените заявки от региона са такива на фирми и на Общините Разград, Исперих, Кубрат, Завет и Самуил. Заетостта на младежите до 29 годишна възраст се предвижда да е за период от шест месеца. Те ще се трудят в градовете Разград, Исперих, Кубрат, Завет, Цар Калоян, както и в селата Самуил, Хума, Тодорово, Китанчево, Езерче и Гецово. Заложената най-ниска заплата в заявките е 420 лв., а най-високата ‒ 1030 лв.

Работните места са за експерти и икономисти в търговията, продавач-консултанти, счетоводители, фризьори, козметици, работници в озеленяването, технически сътрудници, букмейкър, касиер-домакин, болногледач и др. В рамките на процедурата безработните ще се обучават за придобиване на професионална квалификация или по ключова компетентност 4 – „Компютърна грамотност”.

Работодателите следва да представят изискуемите документи в Бюрата по труда, в срок до 17:00 часà на 24 февруари 2017 г. (петък).

Агенцията по заетостта (АЗ) е класирала общо около 2000 работодатели, със заявки за близо 7400 свободни работни места в цялата страна. Резултатите са на база предоставените списъци от работата на Комисиите по заетостта към областните съвети за развитие в областните градове на цялата страна.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама