Дариха на Детската хирургия в УМБАЛ "Св.Георги" апарати за вливания на медикаменти

14:55, 09 фев 17 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Инфузионни помпи – перфузори и инфузомати, за дозирано вливане на медикаменти, на стойност 6800 лева получи днес Клиниката по детска хирургия на УМБАЛ „Свети Георги“, съобщи нейният началник проф. д-р Пенка Стефанова. Тя уточни, че дарението ще се използва в Интензивния сектор на Детската хирургия.

Високоспециализираните апарати бяха дарени от младежите от „Интеракт Пловдив Флипопол“ и „Ротаракт Пловдив Филипопол“, а средствата за закупуването им са събрани основно от продажба на коледни сувенири, украса и лакомства. Това разказаха младите хора днес при връчване на дарението в клиниката.  Своите арт и кулинарни произведения членовете на двете младежки структури към Ротари Клуб Пловдив – Филиполол са продавали по Коледа на щанд, осигурен им безплатно от Мол „Марково тепе“ в самата сграда на търговския център, и на Немския коледен базар в павилион, също безвъзмездно предоставен от Община Пловдив.

Членовете на „Интеракт Пловдив Филипопол“ са тийнейджъри на възраст от 12 до 18 години, а на „Ротаракт Пловдив Филиопол“ – млади хора от 18 до 30 години.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама