Въвеждат онлайн плащане и за детските градини в Стара Загора

15:08, 09 фев 17 25 697 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Освен за местни данъци и такси ще бъде въведено и онлайн плащане на таксите за детски градини в Стара Загора. Това съобщи днес Цанка Ганева, директор на дирекция „Финанси” в община Стара Загора.

Тя уточни, че с виртуалния постерминал собственици на имоти в Стара Загора от всички кътчета на света, вече могат да заплащат данъци за имотите си и такса битови отпадъци онлайн.

Днес пред журналисти бе демонстриран начинът за плащане на местни данъци и такси на официалната страница на Община Стара Загора. Само за седмица плащане през него са направили 138 граждани, събрани са над 10 000 лв., уточни Ганева.

Местните данъци и такси достигат 40 млн. лв. и формират 90% от приходната част на бюджета на общината. Според Цанка Ганева събираемостта на налозите за текуща година е над 90%. Общината използва всички начини за събиране на вземанията си от физически и юридически лица, но през последните години доброволната събираемост се увеличава.

През  2017 г. се очаква в общинската хазна да влязат около 7 млн. лв. от данък за моторни превозни средства, 6.28 млн. лв. от недвижими имоти и над 9,5 млн.лв. от такса битови отпадъци.

Секретарят на общината Делян Иванов плати данъците си и направи демонстрация на услугата „електронно картово плащане“, което започва с регистрация на портала за проверка на задълженията за местните данъци и такси на адрес http://mdt.starazagora.bg . Всеки регистриран гражданин получава код за достъп и електронно досие.

От следващата седмица гражданите на Стара Загора ще започнат да получават писма с размера на данък сгради и такса смет, които дължат. Ако платят всичко до края на април, получават 5% отстъпка от сумата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама