ДСБ-Бургас свали доверието си от Георги Митев. Той: Това е адски дребнаво

15:14, 09 фев 17 / Политика 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областната и Общинската организация на ДСБ-Бургас сваля доверието си от доскорошния общински председател на партията в града Георги Митев в качеството му на общински съветник и заявява, че той за в бъдеще не представлява ПП "Демократи за силна България" в Общинския съвет.

Това съобщиха от ДСБ в имейл до медиите, подписан от избраното на 28 януари ново ръководство на партията в лицето на областния председател Ивайло Ляхович и общинския Иво Баев.

От там твърдят, че във връзка с изявленията на Георги Митев, че след неговото присъединяване към Реформаторския блок той е подал оставка, като с него са напуснали и много други членове на ДСБ-Бургас, към настоящия момент не е постъпило нито едно заявление за напускане от член на партията, включително и от самия Георги Митев. Докторът не е подал оставка от длъжността си и по предвидения ред в Устава на партията. Тези негови действия са в нарушение на Устава на ДСБ и заради това доверието от него е свалено.

От Topnovini.bg потърсихме за коментар Георги Митев. Той заяви, че си е подал оставката още когато е обявил по медиите своето оттегляне от партията и желанието си да се присъедини към Реформаторския блок.

„Не желая да влизам в никакви задочни спорове с абсолютно никого, защото за мен това е дребнаво, адски дребнаво. Говорим за десни политики, говорим за дясно обединение, за да не прокарваме път за левите БСП или още по-лявомислещи избиратели и партии. Това е за мен истината. А не да влизам в дребнави спорове за точна дата, час, момент, в който аз съм си подал оставката тогава, когато не съм бил съгласен с ръководството на партията. По-категорично от това подаване на оставка може би трябва чрез нотариус, но нямаме такива ангажименти и задължения“ – заяви Митев.

От своя страна областният председател на ДСБ Ивайло Ляхович потвърди пред Topnovini.bg, че черно на бяло при тях нямат депозирани заявления за напускане от нито един член на партията в областта. При това положение Митев си остава член на партията, той не е изключен от нея, защото това може да стане само по негово желание, но няма да представлява ДСБ като общински съветник, след като участва в кандидатдепутатската листа на Реформаторския блок.

Припомняме, че националният лидер на ДСБ Радан Кънев основна надпартийната платформа „Нова република“. Част от членовете на партията обаче обявиха несъгласието си с това решение и обявиха, че предпочитат да останат към Реформаторския блок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама