Столичните булеварди ”Дондуков” и ”Цар Освободител” стават еднопосочни?

15:54, 09 фев 17 25 264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Идеята по столичните булеварди "Дондуков" и "Цар Освободител" да има еднопосочно движение е била обсъждана вчера от столичните общинари от транспортната комисия. Това съобщи независимият общинският съветник Симеон Славчев в профила си във Фейсбук.

Славчев публикува и снимки със схеми как би изглеждал трафикът по двете основни артерии в центъра на София. Според проекта бул. "Дондуков" ще стане еднопосочен в посока Министерски съвет, а бул. "Цар Освободител" -  към Народното събрание и Софийския университет.

"Лично аз одобрявам предложението първо, защото това ще облекчи значително трафика в центъра на София, и второ, защото по бул. "Дондуков" ще се обособи самостоятелна двупосочна велоалея, както и трамвайно трасе. По този начин всички участници в движението -пешеходци, велосипедисти, градски транспорт и автомобили ще се придвижват безконфликтно" -

коментира Симеон Славчев. 

Общинският съветник уточнява, че предложението трябва да бъде разгледано и обсъдено и в други комисии на Столичния общински съвет и с гражданите и тогава ще се взме окончателното решение. 

Тази година трябва да започне ремонтът на бул. "Дондуков" в участъка между Младежкия театър и ул. "Кракра". Той включва реконструкция на трамвайния релсов път, пътните платна и контактно-кабелна мрежа в участъка от ул. ”Кракра” до Младежки театър”. 

В рамките на цялостния ремонт ще бъдат напълно обновени тротоарите, уличното осветление и отводняването, като е предвидено и изпълнение на мерките за достъпна среда.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама