Обвиниха благоевградчанин за обир в кантора на адвокат

16:04, 09 фев 17 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура – Благоевград внесе в съда обвинителен акт срещу Смилен Ц. за извършен обир на метална каса с пистолет и пари от кантората на местен адвокат.

Многократно осъжданият Смилен Ц. се покатерил на покрива на една от сградите на ул. „Пере Тошев”, за да извърши поредна кражба. По този начин той се качил на открита тераса на втория етаж на по-високата съседна сграда, през която стигнал и до тази, принадлежаща на адвокатска кантора. 

Обвиняемият успял да отвори плъзгащия се прозорец и проникнал вътре. Под едно от бюрата крадецът открил метална каса, която извадил и взел със себе си. Отново през терасата той напуснал адвокатската кантора, обаче при слизане от нея за малко изпуснал металната каса, след което бързо напуснал местопроизшествието.

Под моста на река Благоевградска Бистрица, разбил металната каса и открил в нея 570 евро, пистолет марка „Глок-17“, 50 броя патрони, два нотариални акта за собственост на недвижими имоти и разрешение за съхранение на оръжие и боеприпаси.

Той взел парите и огнестрелното оръжие с боеприпасите и се прибрал в дома си. 

Изготвената по делото оценителна експертиза установява, че размерът на причинените от престъплението имуществени щети възлизат на обща стойност 1999 лева.

Предстои насрочване на делото от съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама