Планират второ издание на международното състезание "Пробег на свободния дух Русе - Гюргево"

16:12, 09 фев 17 / Спорт 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес се проведе първата работна среща във връзка с организацията на второто издание на международното състезание “Пробег на свободния дух Русе - Гюргево”, което ще се състои на 24 септември. Домакин на срещата беше Община Гюргево. Информация за срещата съобщава прес центърът на Община Русе. 

Зам.-кметът Йонуц Чоакъ е посрещнал колегата си от Община Русе – Иван Григоров и председателя на русенския клуб по лека атлетика „Дунав“ – Евгени Игнатов. На срещата са били обсъдени детайли около организацията на маратона, който миналата годна беше основен акцент на спортните инициативи в двата съседни.

Организатори на спортното събитие са лекоатлетическите клубове „Дунав-Русе“ и „Дунав-Гюргево“, с пълната подкрепа на двете побратимени общини.  

Тази година стартът ще бъде даден в Русе от кмета на града Пламен Стоилов, а финалът и награждаването ще са в Гюргево. 

На срещата днес е бил сформиран организационен екип с членове от двете страни, който ще се занимава с планирането и реализирането на това събитие от международен мащаб, идеята за което се роди миналата година в рамките на инициативата „Русе – европейски град на спорта“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама