Представиха план-приема за новата учебна година

17:02, 09 фев 17 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Регионалното управление на образованието - Хасково представи в Областната администрация пред Комисията по заетостта към Областния съвет за регионално развитие обобщеното предложение за държавен план-прием за учебната 2017/2018 г днес.

На срещата беше представен анализ за изпълнението на план-приема през последните три години, както и предложенията на отделните училища за държавен план-прием за учебната 2017/2018 г.

Броят на завършващите основно образование след 7 клас ученици през настоящата учебна година е 1911. Броят на планираните паралелки е 77, от които 36 профилирани и 41 професионални.

Броят на завършващите основно образование след 8 клас ученици през настоящата учебна година е 991. Броят на планираните паралелки е 40, от които 6 профилирани, 7 непрофилирани и 27 професионални.

Предвиден е и прием в задочна форма на обучение – 3 паралелки в общините Стамболово, Тополовград и Хасково. За ученици със специални образователни потребности са заложени и 4 паралелки с придобиване на първа степен на професионална квалификация в общините Хасково, Харманли и Свиленград.

За първа година е заявен и прием за обучение чрез работа в ПГЕТ „Захари Стоянов” – Харманли по професия – Електротехник, специалност Електрически машини и апарати.

Община Минерални бани съвместно с местния бизнес заявява и план-прием в две училища.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама