Михаил Рашков оглави Областното пътно управление на София

17:14, 09 фев 17 / Политика 25 1168 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Инж. Михаил Рашков е преназначен от длъжността директор на Областно пътно управление – Пазарджик за директор на Областно пътно управление - София. Новината съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Промяната е част от рокадите в АПи след инцидента в тунел "Ечемишка", при който загина жена.

Премиерът Герджиков обяви преди ден, че Пирин Пенчев ще е новият председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“. Той ще замести на поста инж. Дончо Атанасов. Атанасов обаче остава в борда на дружеството.

Валентин Николов беше назначен за изп. директор на „Автомагистрали“ ЕАД.

Приета беше оставката на Георги Златев, директор от дирекция „Поддържане на пътна инфраструктура“ при АПИ.

Михаил Рашков е служител на Агенция „Пътна инфраструктура“ от октомври 2009 г., като заема различни длъжности. От декември 2015 г. до 8 февруари 2017 г. е директор на ОПУ - Пазарджик, а преди това е бил директор на ОПУ - София и е заемал различни длъжности в дирекция „Анализ на риска и оперативен контрол“ в Централната администрация на АПИ.

Длъжността директор на Областно пътно управление – Пазарджик временно ще бъде изпълнявана от инж. Мая Шимбова. От февруари 2010 г. до юни 2016 г. тя е началник на отдел „Инвестиционно-ремонтни дейности“ в Областно пътно управление - Пловдив, а от юни м. г. досега е главен експерт в Областно пътно управление - Пазарджик.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама