Бисер Миланов влиза в затвора за 3 години

17:16, 09 фев 17 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийската районна прокуратура преведе в затвора в Белене Бисер Миланов, за изпълнение на влязла в сила присъда, с която му е наложено наказание „лишаване от свобода“.

Това съобщиха днес от пресцентъра на държавното обвинение.

Русенецът, известен с прякора „Петното“, е осъден по внесен от СРП обвинителен акт за това, че на 07 юни 2013 г., около 18.00 часа, в София, на територията на палатков лагер, разположен между сградата на Народното събрание и градинката на СУ „Св. Климент Охридски“, се е заканил на Боряна Г. с убийство с думите: „Ще ти отрежа бавно и мъчително главата и след това ще ти се изходя във врата“ и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. Описаното деяние представлява извършено престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс, посочват още от прокуратурата.

На Миланов е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от три години, което следва да бъде изтърпяно при първоначален строг режим. Съгласно указанията, дадени от наблюдаващия прокурор при СРП, Миланов следва да бъде преведен в Затвора - Белене, за изтърпяване на наложеното му наказание.

Припомняме, че междувременно, в края на 2016 г., той бе арестуван по обвинения за хулиганска проява, след сигнал, че заедно с още петима съучастници е нападнал и пребил мъж пред русенско заведение.

Припомняме, че Бисер Миланов бе кандидат за президент в отминалата президентска кампания, на която събра 3 215 гласа. През 2015 г. пък бе кандидат за общински съветник в Русе, като бе подкрепен от 175 русенци. През юни тази година бе арестуван и по обвинения за побой над приятелката си, като съдът го освободи срещу парична гаранция от 1 000 лв. 

Името на Бисер Миланов нашумя край протестите срещу и за кабинета "Орешарски", когато нееднократно бе задържан от полицията, заради провокации към насилие. Основател е на Национално движение "Свобода", известно с противоречивите си обществени прояви както в Русе, така и в столицата. Това дори му "спечели" място зад решетките за известно време, откъдето той продължи да се радва на медийно внимание и да дава интервюта.

Междувременно дори специална парламентарна комисия разследва неговата дейност и проучва дали той се е срещал с бившия премиер Бойко Борисов и настоящия евродепутат Николай Бареков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама