Старозагорец с 19 присъди прибраха пак в ареста

17:35, 09 фев 17 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По искане на Районна прокуратура  Стара Загора  съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Янко Д., на 25 г., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че в условията на опасен рецидив извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - престъпление по чл.325, ал.5  от Наказателния кодекс.

На 4 февруари 2017 г. заедно със своя позната  Янко Д. гостувал в дома на майка си в Стара Загора. Около полунощ след употреба на алкохол той предизвикал скандал в дома на майка си, като се държал агресивно и заплашвал с физическа саморазправа нея и своята позната. Свидетели подали сигнал в полицията и обвиняемият е бил задържан.

Янко Д.  е осъждан 19 пъти за периода от 2008 г. до 2017 година, като присъдите му за извършени престъпления против собствеността – кражби и грабежи. На 23 декември 2015 г. Янко Д. е бил освободен от затвора  в Ловеч, след като е изтърпял наказанието си от 3 години и 4 месеца лишаване от свобода.

Съдиите от Районен съд Стара Загора са преценили, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Янко Д. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Мярката за неотклонение „задържане под стража” може да се обжалва пред Окръжен съд Стара Загора.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама