Правят родителски групи в детски градини в Търговище

17:47, 09 фев 17 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Родители от детска градина “Славейче” в Търговище се запознаха с новия ни проект „Игра за постижения” и разгледаха цветните, дървени, образователни играчки, с които малчуганите от 1- ва група в градината ще играят три пъти в седмицата.

Младите майки и татковци бяха заинтригувани от възможността да се включат в родителски групи, по време на които ще се срещат с психолог. С него ще споделят своите тревоги и радости в отглеждането на децата и ще научат много нови и интересни неща за детското развитие и етапи.

Те заявиха и своето желание, през тази и следващата учебна година, развитието на децата им да бъде проследявано със стандартизирания за България въпросник DP3. Методиката използва информация, предоставена от родителите и оценява как се развиват децата в пет ключови области- физическа, социално- емоционална и когнитивна, адаптивно поведение и комуникации. 

За малчуганите, които имат затруднения са предвидени допълнителни индивидуални сесии с терапевт, както и възможност при необходимост да бъдат насочвани към други специалисти.

Проект „Игра за постижения” е съвместна инициатива на Клуба на Нестопанските организации и дългогодишните ни партньори от Фондация за децата в риск по света. Той надгражда работата ни по програмата „Библиотека на играчките”, която развиваме повече от 3 години. Проектът стартира през месец януари и е с продължителност 18 месеца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама