Ученици от Добрич подеха кампания в подкрепа на болен съученик

19:14, 09 фев 17 25 907 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Учениците от финансово-стопанската гимназия "Васил Левски" в Добрич започнаха кампания за набиране на средства за лечението на дванайсетокласника Божидар Георгиев. Момчето учи в гимназията с профил "Търговия".

През август миналата година му е поставена диагноза „хемангиоперицитом на максиларния синус“. В УМБАЛ "Царица Йоана" в София туморът е отстранен, но се появява отново, разказва сестра му Гергана Георгиева. Днес момчето е оперирано отново в същата софийска болница. До края на следващата седмица ще се правят изследвания, за да се определи с точност качеството на тумора, понеже се появява за втори път, обясни Гергана. След това ще се проведе лъчелечение, за да се предотврати появата отново. Близките на Божидар търсят възможности това да стане в Германия и Турция. Тъй като още нямат резултати от изследванията близките на момчето, не могат да кажат колко пари ще са необходими. Но е ясно, че те няма да са по силите на семейството.



Когато съучениците му разбрали, че диагнозата на Божидар е поставена за втори път, решили да започнат да събират средства, разказа Наталия. Поставили са касички в ФСГ "Васил Левски" и на няколко места в града. В тях вече има над 2 000 лева, някои още не са отворени. Учениците се свързват с волейболен клуб "Добруджа 07", от където откликват на апела им за помощ на последния мач - с Нефтохимик", се събират около 2 500 лева.



Днес в гимназията стартира поредната инициатива - базар по повод Свети Валентин. На него се продават валентинки, сладкиши, бонбони и различни предмети. Съучениците на Божидар се свързват с три училища в Добрич - ЕГ "Гео Милев", ПМГ "Иван Вазов" и СУ "П. Р. Славейков", откъдето също откликват на апела им и заявяват, че ще помагат при набирането на средства. На 13 февруари в СУ "П. Р. Славейков" ще се проведе концерт в подкрепа на Божидар. В двете гимназии съучениците на болното момче посещават класовете с касичка и набират средства, а от средното училище им поискват банковата сметка.



Касичките за набиране на средства са поставени във фирма "Веник", Агроаптеката до "Ивел", в магазини "АВС", във фризьорски салон "Пупа", сладкарница "Захир" и куриерска фирма "Европът".

Банкова сметка:

SOCIETE GENERALE EXPRESSBANK

BIC: TTBBBG22

IBAN : BG31 TTBB 9400 1526 5010 50

Титуляр по сметка:

Божидар Славов Георгиев

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама