Столово хранене осигури Община Тервел за учениците от село Зърнево

19:23, 09 фев 17 25 662 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първият учебен ден от втория срок на учебната година бе и първият, в който в ОУ „Христо Ботев“ в с. Зърнево стартира столово хранене на учениците,съобщи заместник-кметът Дияна Илева. Училището е основно. В него през тази учебна година учат 86 деца от селото. Учениците са на възраст от първи до осми клас. До момента в училището не е предлагано столово хранене, тъй като няма пътуващи ученици и децата са се прибирали по домовете си след приключване на учебните занятия.

През последните години обаче бе въведено задължително целодневно обучение за всички ученици и сега децата от първи до седми клас прекарват повече време в училище. По тази причина Община Тервел предприе действия за устройване на кухня-майка в с. Зърнево и в тази кухня занапред ще се приготвя топла храна за децата от местната детска градина (36 на брой) и за учениците от училището, обясни Илиева.

Предвидено е от 5 юни в кухненския блок да стратира и филиал на домашния социален патронаж. Така и възрастните хора в селото, които изпитват затруднения в ежедневието си, ще получават топла храна.

Село Зърнево е едно от големите села в Община Тервел. В него живеят постоянно около 1200 души. Новата социална услуга, която стартира от днес, доведе до разкриване на две нови работни места за хора от населеното място. Персоналът на кухнята вече е от пет души. Ремонтът и оборудването на кухнята бяха  финансирани и изпълнени от Община Тервел през 2016 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама