Руски самолети убиха турски войници в инцидент в Сирия

20:04, 09 фев 17 / Свят 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Руски самолети от мисията на военновъздушните сили в Сирия са бомбардирали позиции на турски военни и са убили поне трима души, съобщи турската армия.

При въздушния удар в Северна Сирия има и 11 ранени. Това е станало в район, където се водят бойни действия срещу "Ислямска държава", допълват турските военни в официалното си изявление.

Малко по-късно Кремъл потвърди инцидента и съобщи, че се е провел телефонен разговор между президентите Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган. Путин е изразил съболезнования за инцидента и е казал, че тъжи за загиналите, допълват военните от Анкара.

РИА "Новости" допълва, че бомбардировката е станала край град Ал Баб, контролиран от ислямисти. Турската армия и подготвени от нея сирийски бунтовнически части от август насам се опитват да го овладеят и едва тази седмица успяха да овладеят стратегически височини над града.

Според агенцията Путин е заявил в телефонния разговор, че инцидентът е станал поради недостатъчна координация.

От 18 януари бойната авиация на Русия помага на турските въздушни атаки в района на Ал Баб, разположен на около 40 км североизточно от Алепо. Тогава ген. Сергей Рудской каза, че в първите съвместни удари са участвали 9 руски и 8 турски самолета.

Кампанията "Щитът на Ефрат" на турската армия в Северна Сирия е струвала досега живота на десетки военни. Според съобщение на агенция "Доган" от четвъртък петима войници са загинали днес, а други петима - в сряда, при атака на "Ислямска държава", пише Дневник.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама