Условна присъда и 200 лв. глоба за почерпен шофьор, причинил катастрофа

21:13, 09 фев 17 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Условно наказание и глоба наложи Районният съд във Варна на 60-годишeн мъж, шофирал в нетрезво състояние и причинил произшествие с друг автомобил.                 

Катастрофата станала вечерта на 19 септември миналата година. След като пили бира, подсъдимият и негов познат се качили на предоставен им в услуга по-рано през деня лек автомобил.  60-годишният водач управлявал колата между селата Долище и Новаково, когато заради мокрия път и алкохолното повлияване се ударил в друг насрещно движещ се автомобил. На водачите и пътниците не били причинени телесни повреди, имало само имуществени щети по двете коли. Извиканият по сигнал чрез тел.112 полицейски екип на мястото на катастрофата тествал водача с дрегер, като пробата отчела алкохолна концентрация от 1,52 в издишания въздух.

В съдебна зала подсъдимият призна вината си и постигна споразумение с прокуратурата за вида и размера на наказанието, което съдът одобри. Съгласно параметрите на споразумението той ще търпи  наказание от 3 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години. Наложена му бе глоба от 200 лв. и забрана да управлява автомобил за срок от 8 месеца. Съдебният акт е окончателен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама