Преизбраха председателя на туристическото дружество във Велики Преслав

07:28, 11 фев 17 25 813 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тошко Серафимов от Велики Преслав беше преизбран за председател на местното туристическо дружество (ТД) „Патлейна”. Това стана с пълно мнозинство на завършилото снощи отчетно – изборно събрание. Тошко Серафимов започва втори мандат с твърдото намерение да върне Велики Преслав в туристическата карта на България. Председателят каза още, че през следващите 5 години ще направи всичко възможно за привличане на повече млади хора и трайното им задържане в организацията. Ще работи за увеличаване броя на планинските водачи, от които дружеството има „крещяща нужда”, подчерта преизбраният председател. Той направи подробен отчет за миналогодишната дейност и за постигнатото през миналия мандат. За стария 5-годишен период местната туристическа организация се сдоби с база с 40 места за настаняване. Тази база осигури на дружеството повече от 20 000 лв. приходи през миналата година. „Туристическото дружество е сред малкото нестопански организации в общината, които инвестират голяма част от приходите си в подобряване на собствената си база”, изтъкна преславският кмет Александър Горчев. Той беше сред гостите на събранието, заедно с общински съветници и представители на организации, партниращи на ТД „Патлейна”.

В календарен план на тазгодишните мероприятия туристите са планирали участия в няколко национални планински маршрута и участие в две международни срещи със сродни организации от Сърбия, Македония и Румъния. Почистване на забележителни туристически обекти в околностите на града и определяне на специален маршрут из Преславска планина, който да носи името на покойния дългогодишен председател на дружеството Белчо Братоев, са част от предстоящите задачи.

На събранието беше структуриран новият управителен съвет, в който за първи път влезе младият историк от местния археологически музей Димитър Димитров. Той, председателят Тошко Серафимов и заслужилата туристка Марияна Нонева са делегатите, избрани да представляват дружество „Патлейна” на предстоящото общо събрание на Българския туристически съюз. Ръководството на Съюза отличи трима преславски  туристи с бронзови значки. Сред наградените са Нели Серафимова и Янита Спасова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама