Разследването на сблъсъка между русофили и русофоби в Бургас е на финалната права

10:25, 11 фев 17 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Повече от половин година след сблъсъка между русофили и русофоби пред бензиностанция на изхода на Бургас в посока магистрала „Тракия“ разследването по случая е на финалната права. Това съобщиха от прокуратурата за Topnovini.bg. Нещата са се забавили заради експертизите на видеозаписите, направени по време на боя, които са били изпратени за внимателен анализ в столицата. Оттам са изяснили всички участващи и свидетели на инцидента, които ще бъдат разпитани.

Този месец се очаква материалите по делото да бъдат предадени на Районната прокуратура в Бургас, която въз основа на установените факти и обстоятелства ще прецени дали да повдигне обвинения на участници в екшъна.

Припомняме, че скандалът с ръкопашна схватка се разрази на 30 юни миналата година между протестиращи срещу преминалите през Бургас руски рокери „Нощните вълци“, от една страна, и на определящи се като „националисти“ мъже и жени с камуфлажни дрехи от Воински съюз „Васил Левски“ и НПО „Шипка“, от друга.

При възникналия бой имаше няколко пострадали, като полицията задържа по двама души от двете страни – Атанас Михов и Евгений Щеголихин от русофилите, Иво Дошев и Иван Панчев от русофобите. Впоследствие те бяха освободени.

Преди два дни стана ясно, че единият от четиримата – живеещият в Бургас руски гражданин Евгений Щеголихин, ще бъде призован на следващото заседание по делото срещу Петър Низамов-Перата в качеството му на свидетел по желание на прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама