Реформаторска програма: Необразованите без социални помощи

12:52, 11 фев 17 / Политика 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Реформаторският блок предвижда в програмата си въвеждане на ограничения на социални плащания за безработица за хората, които не са изпълнили конституционното си задължение да се образоват.

Всеки българин има равни права и задължения към държавата, заяви Димитър Делчев от ДБГ.

"Никой не може да има само привилегии. Недопустимо е групи от хора да си стоят у дома, без да са направили и минимално усилие да се образоват и да получат квалификация и да чакат на помощи. Трябва да спрем явлението професия "на помощи"", аргументира идеята Делчев.    Дефицитът при изплащането на пари за безработица е над 120 млн лв, а близо 50% от хората с начално или по-ниско образование са безработни, други 20% с основно образование също, цитира публични данни Делчев.

Реформаторите се надяват тяхното предложение ще спре този омагьосан кръг едно лице да не се образова, което държавата му осигурява безплатно, а след това да взема помощи за безработица и да тежи на на социалната система, каза още той.   Въвеждаме образователен ценз. Нашето искане е да отпадне хартиеното гласуване и да остане само машинното, ако човек иска да се справи и да гласува, то той ще трябва да може да чете, заяви Костадин Марков от СДС, член на Политическия съвет на РБ.   Това отново е свързано с конституционните задължения на всички хора. Тези, които не са го направили, няма да имат равни права с останалите, коментира още той.   Родолюбието и патриотизмът са вътрешната ни убеденост, ежедневна битка, за да се отстояват българските национални ценности и традиции. В следващия парламент РБ ще предложи Българска национална доктрина и ще настояваме да бъде приоритет на мнозинството, каза Емил Кабаиванов от СДС, кмет на град Карлово и член на НКС на РБ.    

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама