Иван Иванов ще води отново кандидат-депутатската листа на БСП

14:34, 11 фев 17 25 433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изпълнителното бюро на БСП утвърди за водач на листата за 30 многомандатен шуменски район досегашния депутат Иван Иванов. Името му беше предложено от  ръководството на партията и лично от  лидера Корнелия Нинова. Току що водачите на листи бяха гласувани и одобрени на специално заседание, научи Topnovini.bg.

"За мен това е оценка за дейността ми през миналите два мандата като народен представител.Явно беше отчететена и активността ми за категоричната победа на Румен Радев. Разбира се, не без помощта и на структурите на партията. Мисля, че съм готов, заедно с други имена в листата за едно добро представяне на изборите в интерес на избирателите от нашата област", заяви за Topnovini.bg Иван Иванов.

Това ще бъде третият му мандат.  Останалите имена в шуменската листа ще бъдат подредени на заседание на Областния съвет на БСП Шумен, съобщи областният лидер Николай Николов.

С най-големи шансове да влезе на втора избираема позиция в листата е общинският председател Веселин Пенчев. А също и бившият кмет Красимир Костов, ако членовете на Областния съвет на БСП си затворят очите пред "шок-изненадата" да се откаже от кметската надпревара през 2015 г. И в последния момент да му търсят заместник, в лицето на депутата Иван Иванов.

Според социалисти с големи шансове е била и проф. Маргарита Георгиева, бивш ректор на Шуменския университет. Тя се определя като една от най-авторитетните личности сред номинациите.

В тези избори БСП залага на 40% нови, но познати  имена. Сред тях са журналистите Тома Томов и Елена Йончева. Изпълни се решението на 49-я конгрес в листите да не влизат депутати, които имат зад гърба си три мандата. Така отпаднаха Михаил Миков, бивш председател на партията, Янаки Стоилов и Георги Божинов.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама