С рали в бургаски мол SOS-ПТП отпразнува 5-ия си рожден ден (снимки)

15:43, 11 фев 17 25 524 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сдружение SOS-ПТП навърши 5 години от своето създаване. По този повод от там организираха нещо, което по думите им не е правено в Бургас до момента - детско рали. Състезанието се проведе на специално направено трасе на втория етаж на мола в жк „Славейков“. По предварителен списък се бяха записали над 100 деца. Малчуганите получиха състезателни номера. Любопитен факт е, че като шофьори се изявиха и много момиченца.



Началото на ралито беше дадено около 12,00 часа. От старта тръгваха по двама състезатели, като по-бързият продължаваше в следващия кръг. Имаше и куриозни моменти, като някои от децата ги дострашаваше в последния момент и се отказваха да се качат в количките въпреки увещанията на родителите си. Така ръководителите на събитието – националният координатор на SOS-ПТП Манол Тодоров и главният съдия Кристиян Киров, известен като най-добрия състезател по джетски в България, трябваше да реагират много бързо и да пренареждат стартовите двойки.



За победителите имаше осигурени купи и медали, а всички участници получиха различни награди. Кулминацията на празника беше разрязването на специално поръчаната торта за рождения ден на сдружението.



SOS-ПТП стартира на 8 февруари 2012 година с идеята да бъде движеща сила в борбата с „войната по пътищата“ на България. Сдружението ежемесечно организира лекции, обучения и събития, които са насочени изцяло в това да се намалят катастрофите в България. Консултациите, които от SOS-ПТП дават, са напълно безплатни. Благодарение на тях стотици пострадали от пътни инциденти получават своите полагаеми парични обезщетения.











Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама