Бизнесменът Васил Антонов е водач на листата на БСП в Плевен

17:21, 11 фев 17 / Политика 25 1094 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бизнесменът Васил Антонов е избран за водач на листата на БСП за 15-ти многомандатен изборен район -Плевен за предсрочните парламентарни избори на 26 март, съобщиха от пресцентъра на партията.  Изборът бе утвърден от Националния съвет на червените на 4 и 5 февруари в столицата.

Васил Антонов бе предложен от девет местни структури  в Плевенска област.

За тази позиция Антонов получи подкрепа и от всички председатели на общински съвети на БСП в областта, от кметовете на общини, издигнати и подкрепени от БСП, от областните клубове на хоризонталните структури в партията – Младежко обединение, Обединение на жените социалистки и Движението на ветераните.

Четиридесет и шестима са социалистите от областта, които взеха участие в заседанието на 49-ия конгрес на БСП, което  се проведе на 4 и 5 февруари в София.

В периода от 21 до 29 януари се проведоха заседанията на общинските конференции на БСП в Плевенска област. На тях са номинирани 36 членове на БСП и 6 безпартийни за кандидати за народни представители.

От тях до 40 годишна възраст са 30%, жени – 40%. Сред тях са специалисти в сферата на здравеопазването, законодателството, образованието, културата, инженерно-техническите професии и икономическите и финансови дисциплини. Сред тях са и представители на военно-въздушните сили и сухопътните войски.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама