Кметът посочи зоните в Бургас, където се забранява строителството през лятото

07:30, 14 фев 17 25 1166 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът Димитър Николов внесе за гласуване в Общинския съвет докладна записка, в която са посочени периодът и териториите в Бургас, в които се забраняват извършването на строителни и монтажни работи през 2017 г.

Николов предлага строителни дейности да не се осъществяват от 1 юли до 15 септември в кв. „Сарафово“, включително частите от землището в обхвата на Зона А и Зона Б и курортна зона  местност „Ъгъла“, и кв. „Крайморие“, включително неговото землище в обхвата на Зона А и Зона Б.

От 1 юли до 1 септември пък не трябва да се строи на територията на Централна градска част, заключена между бул. „Сан Стефано“, бул. „Демокрация“, ул. „Агоп Мелконян“, ул. „Княз Александър Батенберг“, площад „Царица Йоана“, бул. „Иван Вазов“ и ул. „Уилям Гладстон“; ж.к. „Възраждане“ - територията заключена между ул. „Уилям Гладстон“, бул. „Сан Стефано“, бул. „Мария Луиза“ и бул. „Иван Вазов“; ж.к. “Братя Миладинови“; ж.к. „Лазур“; Приморски парк; Парк „Езеро“ и Зона Изток (заключена между плаж Атанасовска коса и Атанасовско езеро).

Забраната за извършването на строителни и монтажни работи в националните курорти по Черноморското крайбрежие от 15 май до 1 октомври е въведена с разпоредба от Закона за устройство на Черноморското крайбрежие /ЗУЧК/. Град Бургас е обявен за климатичен морски курорт от национално значение с Постановление на Министерския съвет на Република България и е включен в списъка на климатичните морски курорти през 1987 г.

Като изключение е предвидена възможност черноморските Общини самостоятелно да определят периода и териториите, в които се забранява извършването на строителни и монтажни работи през курортния сезон. Това правомощие е предоставено на общинските съвети и може да бъде упражнено не по-късно от 1 март на съответната година, като следва да бъде обявено на интернет страницата на общината.

Забраната в определените територии не се отнася за строителството на линейните обекти на техническата инфраструктура, обекти с национално значение, обекти с регионално значение и обекти, финансирани по оперативни програми със средства на Европейския съюз и с бюджетни средства от Община Бургас и държавата.

Строителни и монтажни работи в определените територии и периоди се допускат само за неотложни аварийно-ремонтни работи и геозащитни мерки и дейности.
Напишете коментар
Коментари: 7
1 SiberiaAdvocate[siePKxbmpdR] 22:11, 01 юни 23

Get ready for an unmatched siberia experience with our exclusive range of flavours! Don't miss out!

2 Mikareown 08:54, 06 юни 23

Tutustu ainutlaatuiseen nikotiinipussi valikoimaamme ja nauti taydellisesta nautinnosta!

3 Johnguast 20:28, 06 юни 23

Try out the flavorful Elf Bar Strawberry Ice Cream for a satisfying experience.

4 Jamesreown 16:24, 07 юни 23

Dive into the rich taste of Killa Blueberry for a unique nicotine experience!

5 Jamesreown 21:44, 07 юни 23

For the best snus experience, check out our premium collection at Snus. The ultimate destination for all your snus needs!

6 Jamesreown 13:02, 08 юни 23

Discover the perfect blend of taste and satisfaction with BLCK nicotine pouches. The range of flavors and the quality of the product are unmatched!

7 Christopherreown 15:26, 08 юни 23

Dive into the authentic world of Swedish snus with SnusDirect. Experience the rich heritage and high-quality selection of snus and nicotine pouches, and savor the true taste of tradition.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама