Трио „Плетеница” от Добрич „взриви” хилядна публика в Белгия

08:23, 14 фев 17 / Култура 25 676 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трио „Плетеница” от Добрич плени сърцата на над 7500 души в белгийският град Гент, съобщиха наши читатели от Белгия.

Сред гостите на концерта са били световноизвестни джазмени и рок групи.



Концертът се е състоял на 11 февруари. Идеята му е била да бъдат поканени групи и изпълнители които коренно се отличават един от друг, като стилове на изпълнение.

За участие на сцената са били поканени белгийски звезди от световна величина.

Покана е била отправена и към българките от триото -  близначките Силвана и Гергана Великови и тяхната майка Галина Великова. Те се радват на голям интерес в Белгия.



Нашите момичета са били като черешката на тортата, защото никой не  е очаквал и те е знаел предварително за тяхното участие. Всички в огромната зала са останали безкрайно очаровани от гласовете на българските певици.

Трио „Плетеница” изпълняват фолклорна, акапелна и полифонична музика. Гергана Великова е финалист на формата "The voice van Vlaanderen", белгийския формат на "The voice"



Майката Галина Великова е бивша солистка на ансамбъл „Добруджа”. Гергана и Силвана Великови  бяха сред възпитаничките на Божана Байчева в Студио за поп-рок певци „Сарандев” към Младежки дом –Добрич. И двете са носителки на престижни награди от български и международни конкурси.  Гергана е бивша възпитаничка на ФСГ „Васил Левски” в Добрич. Гергана записа албум с варненската група "Лот Лориен". Преди време тя заминала за Белгия, заедно със сестра си. По-рано родителите им вече се били установили там.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама