Публикувани са предварителните избирателни списъци в Търговище

09:03, 14 фев 17 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
58 193 са гражданите от община Търговище, включени в предварителните избирателни списъци, които могат да гласуват за Народно събрание на 26 март, информираха от пресцентъра на общинската администрация. Имената са подадени от Главна дирекция Гражданска регистрация и административно обслужва към Министерство на регионалното развитие . Списъците са разлепени на определените със заповед на кмета места в града и в селата от общината. Публикувани са и на сайта на администрацията в Търговище: www.targovishte.bg.

В тях са включени всички граждани, които са на 18 години и имат избирателни права. Тези, които предстои да навършат нужната възраст до 26 март, ще бъдат автоматично добавени към тях.

Започва приемането на заявления за вписване в избирателните списъци по настоящ адрес за избирателите, чиито постоянен и настоящ адреси са в различни населени места.  Крайният срок е до 17 часа на 11 март.

Текат и сроковете за подаването на заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия за граждани с трайни увреждания. Заявлението се подава лично или чрез пълномощник на гишета 1 и 2 в Центъра за административно обслужване в сградата на Община Търговище, или чрез изпратено сканирано копие на попълненото заявление на електронната поща на адрес: [email protected], отново до 17 часа на 11 март. Задължително трябва да бъдат изпратени и копия от ТЕЛК, НЕЛК или медицинска епикриза за здравословно състояние.

Бланките са достъпни в секция „Избори за Народно събрание на 26 март 2017 г.” в сайта на Община Търговище.

На 16 февруари, от 14 часа, в зала 28 в Община Търговище, ще се проведат консултации с кмета д-р Дарин Димитров и всички политически сили за определяне съставите на секционните избирателни комисии за произвеждане на изборите за Народно събрание.

   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама