Йорданка Фандъкова: Oчаквам „Топлофикация“ да предложи механизъм за компенсация на абонатите

09:07, 14 фев 17 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Топлофикация“ трябва да предложи механизъм за компенсация на абонатите, които останаха дълго време без парно и топла вода в няколко столични райони. Това разкри кметът на София Йорданка Фандъкова в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия.

„Днес или утре най-късно очаквам да имат готов механизъм. Трябва да го представят в комисия на общинския съвет по инженерна инфраструктура и след това да се гледа на заседание на СОС“, заяви тя. По повод евентуално увеличение на цените от страна на дружеството кметът коментира: „Вчера „Топлофикация“ излезе с решение, че изобщо не коментира увеличение на цени. В момента това не се налага и няма никакъв повод да се коментира“.

На въпрос дали при компенсирането на абонатите дружеството „Топлофикация“ ще фалира или ще се вземат пари от другите абонати, за да се плати на ощетените Йорданка Фандъкова посочи, че няма как дружеството да вземе от останалите абонати. „Това е сериозна тема, не е такава, която да обявят в един ден“, обясни кметът. По думите й „Топлофикация“ ще плати на ощетените абонати със средства на дружеството.

„Те нямат изразходвани средства в тези дни, в които хората не са имали парно, все пак не са топлоснабдявали в този момент“, поясни Йорданка Фандъкова. „Много сериозно ще бъдат направени отчетите и ще бъдат публично разгледани предложенията на заседание на СОС“, заяви кметът.

„Проверки ще се направят, но най-важното е клиентите на „Топлофикация“ да получат своите компенсации, защото това трябва да е принцип в работата на всяко търговско дружество“, категорична е тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама