Обезвредиха бомба от Втората световна война край летището на Франкфурт

10:00, 14 фев 17 / Свят 25 251 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
250-килограмова невзривена бомба от Втората световна война бе обезвредена край летището на Франкфурт, съобщи германската полиция, цитирана от БТА.

Бомбата била открита вчера по обед близо в  поле до град Келстербах. Той е разположен само на някоколкостотин метра от най-натовареното германско летище.

Преди да бъде обезвредена бомбата, властите блокираха близката магистрала и железопътна линия, а на шофьорите беше казано да заобикалят района поради възможни нарушения в автомобилното движение.

Район от около 700 м на мястото на находката беше отцепен от полицията. Индустриален комплекс, хотел, както и бежански център също бяха евакуирани, посочи полицията.

Полети не бяха забавени или отменяни, тъй като сапьорите изчакаха до 23 ч., за да започнат работа, когато въздушното движение от и към летището спира за през нощта.

През 2009 г. руска бомба от войната беше открита в непосредствена близост до сградата в Берлин, където живее канцлерът Ангела Меркел. Целият център беше блокиран, а жителите - евакуирани, включително Меркел.

В Германия често се откриват неизбухнали бомби от времето на бомбардировките през Втората световна война. На много места властите имат специализирани звена, които се занимават с откриване и обезвреждане на такива боеприпаси.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама