Безплатен тест за СПИН в търговски център в Сливен

10:12, 14 фев 17 25 648 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Безплатно и анонимно консултиране и изследване на граждани за ХИВ/СПИН извършват днес от 12.00 до 14.00 ч. експерти и медицински специалисти от Регионална здравна инспекция-Сливен. Мястото е на партерен етаж на търговски център SMAAL – Сливен.

„Партньорите ни - доброволци към БЧК Сливен ще предоставят здравно-образователни материали и презервативи на граждани”, поясниха от здравната инспекция.

Кампанията се провежда по инициатива на Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” на Министерство на здравеопазването и е насочена към популяризиране на безрисковото сексуално поведение, употребата на презервативи, както и толерантното отношение към хората живеещи с болестта СПИН. Средствата се осигуряват от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, тубелкулоза и малария.

От началото на 2017 година до 1 февруари на територията на страната са открити 13 нови ХИВ-серопозитивни лица, с което носителите на ХИВ в страната официално са 2 487. Запазва се тенденцията броят на новорегистрираните мъже да е над четири пъти по-голям от броя на жените. Приблизително 90% от новорегистрираните с ХИВ –инфекция в България през 2016 година са инфектирани по сексуален път.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама