Езиковата гимназия в Плевен организира благотворителен концерт в помощ на болна от рак жена

10:21, 14 фев 17 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ученическият съвет при Професионалната гимназия с преподаване на чужди езици /ПГПЧЕ/ в Плевен организира благотворителен концерт „Заедно с любов“ в подкрепа на болна от рак бивша възпитаничка на училището Мариела Вълкова. За това съобщават от гимназията. Концертът ще се състои на 17 февруари от 19 часа в зала „Катя Попова”.

Мариела е от випуск 1998 г. Преди две години тя за първи път разбира, че е болна рак на маточната шийка. Въпреки редовните си посещения при лекар, нейното заболяване  останало незабелязано от специалистите.

Лечението на Мариела започва веднага след поставянето на диагнозата с операция през март 2015-та и продължава с лъчелетерапия, химеотерапия и още две операции в България. До края на миналата година Мариела, която е майка на две малки деца, започва лечение в чужбина.

Вече три пъти тя пътува до болница в Турция, където се подлага на терапии. В началото на февруари предстои поредното й пътуване до болницата в чужбина.

До момента лечението на Мариела в чужбина е стрували на 20 000 евро. Парите са събирани с помощта на семейството, приятели и доброволци.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама