Елена Йончева: Като депутат ще разследвам как се охранява границата ни

10:23, 14 фев 17 / Политика 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Като депутат ще разследвам как се охранява българската граница – защо оградата може да бъде прескочена със стълба, защо не работеха камерите по оградата.

Това каза в журналистът Елена Йончева, която подаде оставка като прессекретар на президента Радев и стана водач на листата на БСП в Хасково за предстоящите парламентарни избори на 26 март.

Тя обясни,че е получила покана за участие в листите от лидера на БСП Корнелия Нинова и е приела след тежък разговор.

Йончева уточни, че през годините е била канена от много партии, но винаги е отказвала, защото политическият живот е омаскарен и пълен със задкулисни игри.

"Може би е малко романтично и наивно, но мисля, че мога да покажа, че думата „почтеност” има място в политиката" -

уточни Йончева.

Тя е приела поканата на социалистическата партия, защото вярва, че тя се реформира.

Елена Йончева напусна екипа на президента Румен Радев, за да влезе в листите на БСП. Радев е приел решението й. За новия президент Йончева каза, че се допитва до съветниците си – не взима еднолично решения, но не взима и решения под натиск.

На въпроса с кого ще се коалира БСП след вота Йончева отговори, че това ще зависи от резултатите, но вярва на Нинова, която обяви, че със сигурност няма да се коалира с ГЕРБ.

Това ще са сложни избори, ако те бъдат анулирани заради машинното гласуване, отговорност ще носи предишното правителство, каза още Елена Йончева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама