Новият собственик на Военния санаториум в Поморие започва да назначава уволнените служители

10:52, 14 фев 17 25 1319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 16 февруари започва подаването на заявления за назначаване на работа на служителите от Болницата за долекуване, продължително лечение и рехабилитация (БДПЛР) „Свети Георги” в Поморие (бивш Военен санаториум), чиито трудови договори бяха прекратени в края на миналата и началото на настоящата година.

Това съобщиха от ръководството на МБПЛР „ВИТА”-гр. Велинград – новият собственик на здравното заведение.  

От там обещават, че всички уволнени служители, без каквито и да е изключения, ще бъдат уведомени персонално за началния час и мястото, на което да се явят за попълване на заявленията и за получаване на информация относно набора от документи, които следва да представят.

До края на настоящата седмица управителят на велинградското дружество д-р Любомир Крантев ще посети Поморие и ще проведе среща с всички служители, за да ги запознае с перспективите за развитие на болницата, плана за извършване на ремонтните дейности, мерките за осъществяване на плавен преход от структурите на ВМА към „Вита” и ще отговори на техни актуални въпроси.

Припомняме, че по решение на Министерския съвет здравното заведение бе извадено от състава на Военномедицинската академия и се включи в активите на търговското дружество МБПЛР „Вита” ЕООД – гр. Велинград. Поморийският кмет Иван Алексиев поведе битка срещу това решение. Той призова да бъде защитена волята на дарителя от 1932 г., когато тогавашният Анхиалски общински съвет дарява безвъзмездно в собственост на Държавата терен за изграждане на Почивна станция за пострадалите от войните, и поиска собствеността върху санаториума да бъде прехвърлена на Община Поморие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама