80% от гърците са недоволни от СИРИЗА

11:19, 14 фев 17 / Свят 25 212 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Негативна е равносметката от двегодишното управление на левицата в Гърция, показва университетско проучване - 81% от анкетираните не одобряват действията на правителството за тези две години, а 62% от гласувалите за СИРИЗА за последните избори също са недоволни.

Консерваторите от ""Нова демокрация" са на път да получат гласове, които при евентуален вот биха могли да им осигурят самостоятелно управление. Те изпреварват все повече левицата, а дистанцията от нея вече е 16,5 пункта.

Това означава, че при избори сега "Нова демокрация" ще получи 33% от гласовете, две пъти повече от 16.5% за СИРИЗА.

В сравнение с предишно проучване от средата на януари ножицата между двете политически сили се е разтворила с 2,5 пункта, като процентите от гласовете на СИРИЗА са останали същите, а тези на "Нова демокрация" растат, предава БТА, позовавайки се на гръцки медии.

Трета политическа сила отново е неонацистката "Златна гора" със 7.5 на сто, следвана от Комунистическата партия - със 7 на сто. Пети е Демократичният блок (ПАСОК-ДИМАР) - с 6,5 на сто.

За отбелязване е, че никоя друга партия не прескача трипроцентовия праг за влизане в парламента. Всички те, които в момента са парламентарно представени, като Съюзът на центристите, Независими гърци и Потами, са под този праг.

Анкетата е регистрирала също така широко недоволство - девет от десет души смятат, че страната се движи в грешна посока.

78.5% прогнозират, че правителството все пак ще договори проверката наспасителната програма с нови мерки за икономии, а 52% от гласоподавателите заявяват, че смятат за погрешна преворната стратегия на управляващата коалиция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама