Баба от Тервел чупи рекорд - даде 40 бона на ало измамници

11:28, 14 фев 17 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
76-годишна жена от град Тервел разби всички рекорди на наивните пенсионери в област Добрич, станали жертва на ало измамниците. Тя изтегли от банка и им даде 40 000 лева, съобщава Областната дирекция на МВР.

В неделя тя получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж, който се представил за служители на МВР. Мнимия полицай обяснил, че е необходимо възрастната жена да даде сума пари с цел залавяне на телефонни изамници. Около 15:00 часа по ул. „Хан Аспарух” в град Тервел, жената предава сумата от 320 лева и неустановено към момента количество златни накити.

След предаване на сумата пари и златните накити,  отново се обажда мнимият полицай, който обяснява, че е необходима по-голяма сума пари за залавянето на групата телефонни измамници. Около 08:00 часа в понеделникжената изтегля сумата от 40 000 лева от банка и остава парите на същото място.

След като връзката с мнимия полицай прекъсва, жената разбира, че е станала жертва на телефонна измама и се свързва с РУ МВР Тервел. По случая е образувано досъдебно производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама