Комисия одобри 85 кандидати за съдебни заседатели към Спецсъда

11:36, 14 фев 17 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Временната комсия към Столичния общински съвет (СОС), сформирана за да подбере кандидати за съдебни заседателиза Специализирания наказателн съд, е изслушала и одобрила 85 човека.

Това съобщава в доклада си до СОС председателят на комисията Искра Ангелова.  

От общо 104 кандидата само 96 са внесли пълния пакет от документи. Изслушването им е проведено на 6 и 7 февруари и е било публично.

Според доклада на Искра Ангелова за никой от кандидатите не е пречка да съвместява дейността си на съдебен заседател с други дейности. Много от тях са опитни и вече имат по един мандат в Специализирания съд. След два последователни мандата те обаче нямат право на трети. 

Общинската комисия трябва да внесе до 15 март т.г. в СОС за одобрение списък от 160 кандидати за съдебни заседатели в Спецсъда за мандат 2017- 2020 г. 

Столичния общински съвет е открил и втора процедура за избор на съдебни заседатели към СГС. Преди седмица административният ръководител на съда Калоян Топалов отправи молба до председателя на Комисията по досиетата Емил Костадинов да побърза с разглеждане на документите на кандидатите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама