Руснаците са били най-щастливи при Путин и при Брежнев

11:46, 14 фев 17 / Свят 25 199 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Руснаците смятат, че животът им е бил най-хубав през епохата на Леонид Илич Брежнев и сега при Владимир Путин, показва допитване на социологическия център "Левада".

Почти една трета от анкетираните - 32%, са на мнение, че през управлението на Путин животът в Русия е по-добър от когато и да било през последните 100 години.

За Брежнев - комунистическия вожд от 70-те и 80-те, са гласували 29 на сто от участниците в анкетата, организирана по случай стогодишнината от февруарската революция в Русия, пише "Ведомости", цитиран от БТА.

Междувременно в руските медии се обсъжда идеята за закон, който да защити от обиди държавния глава. Според в. "Комерсант" при посещение на Вячеслав Володин, председателя на Държавната дума, в република Татарстан местен работник му предложил парламентът да приеме такъв закон, защото се усещал "информационен удар" срещу Владимир Путин.

Володин с охота подкрепил идеята. "Пишат каквото си искат, говорят каквото си искат. Това е вече неотменима част от нашата култура", заявил той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама