В България има поне 16 потенциално опасни тунели

11:51, 14 фев 17 25 543 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В България има поне 16 рискови тунели, като 2 от най-опасните от тях са разположените близо до гр.София тунели „Ечемишка“ и „Витиня“.

Това е установила извършената от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) специална проверка на тези пътни съоръжения в цялата страна, която беше разпоредена от сружебния премиер Огнян Герджиков. Повод за инспекцията стана падането на осветително тяло в тунела „Ечемишка“, което уби на място жена в колата й.

Сред другите също потенциално опасни пътни съоръжения са тези във Велико Търново, на обхода на гр.Ловеч, тунелите Топли дол, тунелът край гр.Велико Търново и др.

Проверени са били общо 34 тунела по републиканската пътна мрежа, съобщиха от регионалното министерство.

Като основна причина за лошото състояние на тези тунели е посочена липсата на средства за поддръжката им в последните „две и повече десетилетия“.

От АПИ са уточнили, че всички тунели и мостови съоръжения, които не са безопасни, ще бъдат затворени при необходимост, а за тези от тях, които нямат сериозни конструктивни нарушения, ремонтите ще започната през тази пролет, при наличието на отпуснати финансови средства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама