Разследват и съпругата на убития от българин германец в Златни пясъци

11:53, 14 фев 17 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжната прокуратура във Варна изпълнява молба за правна помощ, изпратена от прокуратурата в германския град Аахен по водено там наказателно производство за убийството на Волфхард Ш., съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура. За тежкото криминално деяние на доживотен затвор като извършител бе осъден 42-годишният Андрей Цв. от Варна.

Сега прокуратурата в Аахен разследва за „убийство, извършено съвместно“ и съпругата на убития – руската гражданка с двойно гражданство Юлия Ш., с която Андрей Цв. имал интимна връзка. На 9 февруари тази година със заповед на съдия в Аахен тя е била задържана.

Убийството на Волфхард Ш. бе извършено на 4 септември 2015 г. с 52 посечни удара с брадва от Андрей Цв. в стая в хотел „Магнолия“ ва Златни пясъци, където германският гражданин бе отседнал по време на лятната си почивка в България.

С молбата за правна помощ, уредена от редица документи за взаимопомощ по наказателно-правни въпроси между държавите – членки на ЕС, се иска съдействие от българските съдебни власти за повторен разпит на свидетели, приобщаване на документи от различни институции с оглед съучастническата дейност в престъплението на Юлия Ш.

Разкриването на жестокото планирано убийство е плод на съвместна работа по линия на международноправното сътрудничество на Окръжната прокуратура във Варна и прокуратурата в германския град Аахен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама