Шефът на НКЖИ апелира: Машинистите да спазват сигналите на светофорите

12:02, 14 фев 17 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Локомотивните бригади да спазват стриктно сигналите по железопътната инфраструктура.

За това настоява в писмото си генералният директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ инж. Красимир Папукчийски до изпълнителните директори на националния железопътен превозвач и частните товарни жп превозвачи.

Повод за писмото е случаят от 23.32 ч. на 12.02.2017 г., когато в гара Алдомировци локомотив,който идвал от Драгоман, подминал затворения изходен светофор и навлязъл в междугарието със Сливница, заето от товарен влак 50519, пътуващ от Бели брег за Голямо село.

Случаите на грубо нарушаване на показанията на входните и изходните светофори и сигналите, подавани от дежурен ръководител – движение водят до реална опасност от възникване на тежки произшествия.

Генералният директор на НКЖИ апелира да бъдат предприети спешни мерки и да се обърне сериозно внимание на машинистите и помощник-машинистите за стриктно спазване на сигналите подавани от светофорите и дежурните ръководители, съгласно разпоредбите на националното законодателство в жп транспорта.

Копие от писмото беше изпратено и до изпълнителния директор на Изпълнителна агенция „Железопътна администрация“ Веселин Василев. .

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама