Пак се сече незаконно в Западен парк

12:15, 14 фев 17 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нов сигнал за сеч на дървета в столичния квартал „Западен парк“ подаде гражданска платформа „Спаси София“.

Гергин Борисов съобщи по БНР, че въпреки огражданията откъм квартал „Факултета“, ситуацията не се е променила. Камиони със строителни отпадъци влизат и откъм „Люлин“.

"Задължително трябва да се направи нормална, адекватна оценка, но една незаконна сеч, независимо дали е в парка, или някъде в планината, оказва сериозна вреда на екосистемите, които живеят в тази гора. Западен парк е един от малкото лесопаркове в района на София и предвид сериозния проблем със замърсяването на въздуха, всяко дърво ни е ценно и всяко дърво трябва да се пази. Това, което нашата организация направи като адресира този проблем, е да обърне внимание, че законът трябва да се спазва от всички и да се прилага равно върху  всички", коментира Борисов.

 По думите му, много от хората, които изпратили материали за сечта и снимки, казали, че многократно са подавали сигнали и реакция няма. Според него се оказва, че тяхната организация се явява едва ли не последната надежда на някои хора, въпреки че има толкова голяма и тежка общинска администрация и толкова голяма полиция.

"Ако тези две институции са безполезни, тогава за какво ги издържаме", попита Борисов. 

Общинският съветник от ДСБ Марта Георгиева допълни:

"Актове могат да съставят и служителите към районната администрация, в случая на "Красна поляна", служителите на Столичния инспекторат и на дирекция "Зелена система" към Столична голяма община и въз основа на тези актове кметът на София, който в крайна сметка е отговорно лице по контрола на изпълнение на тази наредба, може да издава наказателни постановления. На мен не ми е ясно защо това не се прави и не се използват и тези мерки за контрол".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама