Дилър на марихуана от Добрич остава в ареста

12:48, 14 фев 17 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
29-годишен дилър на марихуана от село Сливенци, Добричко, остава в ареста, реши днес  Варненският апелативен съд. Той потвърди потвърди първоначалния арест на Емран Карани, разследван по бързо производство на полицията в Добрич за разпространение на марихуана.

В края на януари Окръжният съд наложи на обвинения в разпространение на дрога млад мъж мярка за неотклонение "задържане под стража".

Днес втората съдебна инстанция остави без уважение жалбата му и сподели основанията ОС-Добрич за определяне на първоначалния арест. Срещу Карани е повдигнато обвинение за тежко умишлено престъпление,  което се наказва с лишаване от свобода. От всички събрани до момента доказателства по бързото производство - показанията на разпитани свидетели, протоколи за оглед и др. и този съд  стига до обоснован извод, че обвиняемият е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение. Разпространението на наркотични вещества е деяние с висока степен на обществена опасност, което се наказва строго от закона. Въпреки, че Емран е с чисто съдебно минало и с постоянен адрес, съдът намира, че съвсем реална е опасността той да се укрие или да извърши престъпление. Основания за този извод съдът открива в множеството свидетелски показания, от които е видно, че Карани системно е продавал марихуана на зависими лица. Освен това, при задържането му е оказал съпротива и се опитал да избяга от полицейските органи.

Определението на Варненския апелативен съд, с което се потвърждава първоначалния арест на Емран Карани, разследван за разпространение на марихуана не подлежи на обжалване.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама