Обновяват фасадите на сградите по 2 емблематични улици на София

12:57, 14 фев 17 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Столична община планира да обнови фасадите на сградите в самия исторически център на София – ще бъдат обновени двете емблематични за столицата ни улици „Граф Игнатиев“ и „Солунска“, научи Topnovini.bg от главния архитект на Столична община Здравко Здравков.

На свое заседание на 15 февруари т.г. Общинският експертен съвет по устройство на територията към Столична община, ръководен от главният архитект на СО арх. Здравко Здравков ще проведе свое разширено заседание, на което ще бъдат разгледани предложенията на столичното архитектурно бюро „А.Д.А“ за архитектурната визия на сградите, разположени на ул. „Солунска“, в участъка й от ул. "Граф Игнатиев" до бул. "Витоша", както и за общата визия на сградите по ул. "Граф Игнатиев", в участъка от ул. "Алабин" до ул. "Г. С. Раковски", както й прилежащите към тези две исторически улици площади „Славейков и "Гарибалди".

На заседанието на експертния съвет ще бъдат обсъдени различни проекти за оформление и цветно решение на фасадите на сградите в част от т.нар. зона 2 от центъра на София..

Тази зона от центъра на столицата ще се реновира и облагороди по проект на архитектурно студио „А.Д.А.“, в което участват известните столични архитекти Радомира Методиева и Иво Пантелеев, а техен идеен проект спечели неотдавнашен конкурс на Столична община.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама