Радан Кънев: Предателството на Борисов и Кунева към десните може да струва 2 млрд.лв. на българското образование

13:14, 14 фев 17 / Политика 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Искам да кажа съвсем ясно - предателството на г-н Борисов и г-жа Кунева към десните заплашва да струва 2 млрд.лв. на българското образование. Борисов призна, че е знаел за проблемите в програма "Наука и образование", както всички ние знаехме, но не е направил нищо, защото си е пазил коалицията. Тоест Кунева му трябваше, за да разцепи Реформаторския блок, и да контролира неговите лидери с постове. Това разцепване на десницата струва на образованието 2 млрд.лв". Това заяви на пресконференция в Русе лидерът на партия "Нова република" Радан Кънев. 

Той заяви още, че "Нова република" е била създадена именно за да обедини хората, които не могат да бъдат приласкани с постове, и които смятат, че българския национален интерес е по-важен от министерските кресла и постовете. В тази връзка една от основните цели на партията е да освободи българското образование от "партийните секретарки", да повиши доходите на преподавателите и учените, и да изгради силна и образована българска нация. Кънев изрази надежда, че служебният и редовният кабинет след това ще съумеят да възстановят плащанията по оперативната програма, която е ключова за образователната сфера. 

Радан Кънев, заедно с членовете на политическия съвет на партията Ивайло Цветков и Борис Станимиров, са на обиколка в страната, за да търсят подкрепа от симпатизанти за "Пакта за растеж без корупция". Пактът е трябвало да бъде обединителна основа на политическите партии в 44-тото Народно събрание, но нито една партия не е отговорила на предложението, поради което от "Нова република" са стартирали подписка директно сред симпатизантите. Документът включва 5 точки:

Въвеждане на правосъдие по румънски моде Реална децентрализация - 50% от преките данъци да остават в общините Намаляване на ДДС за книги, учебници, лекарства и качествени храни Конституционна забрана за изсичане на вековни гори и сеч в национални паркове Безусловна забрана за медийна реклама на хазартни игри

Що се отнася до състава на следващия Парламент, Кънев заяви, че се надява на силно присъствие, което да се противопостави на "крадливото управление, което се подготвя като коалиция между БСП и ГЕРБ". Наред с това трябва да се направи всичко възможно за влизането на България в Еврозоната, както и в Шенген, което може да бъде трудно постижимо, имайки предвид анти-европейските лица, които са оглавили листите на БСП за изборите. 

От "Нова република" коментираха още, че не може "нови месии" като Марешки едновременно да говорят срещу корупцията, и едновременно с това да си оставят вратични за сътрудничество и с БСП и с ГЕРБ. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама