Желязко Неделчев и Димо Бодуров са баш винарите на Велики Преслав

13:45, 14 фев 17 25 819 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предприемачът Желязко Неделчев и заместник кметът на общината Димо Бодуров са баш винарите на Велики Преслав. Те бяха наградени днес на площада в старата столица в присъствието на областния управител Валентин Александров, кандидатът за депутат Иван Иванов, изпълнителните директори на местния винпром инж. Стефан Пирев и Калин Йорданов, прокуристът Тодор Тодоров и бивши шефове на преславското предприятие. Кметът на общината Александър Горчев връчи наградите на всички отличени. Подгласници на баш винарите станаха Димитър Неделчев, който е баща на победителя в червената категория и пожарникарът Асен Асенов, който за осми път е сред най-добрите винари на града. Тази година сред наградените беше и Ивалина Вълева. Тя е служител на НАП и стана ясно, че е прецизна не само в работата си, а и в направата на червено вино.



На лозивия масив зарязването започна с водосвет. След благословията на отец Николай стопаните на лозето и винзавода изпълниха ритуала с отрязване на първите пръчки. Гостите на Велики Преслав също се включиха в зарязването.



По същото време на площада в града празникът продължи около бъчвите с бяло и червено вино. Местният винзавод предостави две бурета от по 220 литра с „Каберне” и „Шародне” за участниците в градското веселие.

След официалната церемония победителите в конкурса се договориха да обменят опит в направата на домашни вина и взаимно да се почерпят с винените елексири, спечелили награди.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама