София ще инвестира 4 млн. лева повече за озеленяване тази година

13:55, 14 фев 17 25 556 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Озеленяването на града и грижата за зелените площи в София е сред приоритетите ни през тази година. С 4 млн.лв. е увеличен бюджетът за озеленяване в София през 2017 г., обяви зам.-кметът по екология Йоана Христова на откриването на "Форум градове на бъдещето: Виена и София", който се състоя в рамките на Дните на Виена в София. 

Сред "зелените" планове на столицата за тази година е и мащабното поетапно обновяване на Западен Парк. "Амбициите ни са свързани с това да го превърнем в един истински европейски парк", заяви Христова.

Зам.-кметът подчерта, че и към момента Столичната община полага приоритетни грижи за поддържането на зеления облик на града  и за превръщането му в един от  най-зелените градове в Европа.

"Парковете и градините в града са само едната част от градската зелена система. Изключително важни за облика на София са междублоковите пространства, а грижата за тях е както на Столична община, така и на всички нас, които живеем тук, в Столицата. Убедена съм, че със съвместните усилия и на местната власт, и на жителите на града, ще превърнем София в един от най-добрите градове за живеене в Европа", подчерта Христова. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама