ВАС казва утре ще участва ли партията на Бареков в изборите

14:10, 14 фев 17 / Политика 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Утре ще стане ясно дали партията на Николай Бареков "България без цензура" ще участва в предсрочните избори под името "Презареди България". 

Решението трябва да вземе Върховният административен съд (ВАС). Бареков сезира ВАС, след като Централната избирателна комисия не събра мнозинство да регистрира формацията под новото й име, съобщи БНР. 

На въпрос какво ще предприеме, ако върховните съдии не уважат жалбата му, Бареков отговори:

"Аз няма да имам друг избор. Ще се оттегля от българската политика, може би временно, може би завинаги. Моята борба няма да продължи. Понеже имам карта на европейски депутат, ще дойда в началото на април месец да видя фарса в Народното събрание, как ще посрещате Марешки, Христо Иванов и Бойко Борисов прегърнати, ръка за ръка. Съдебната система в България е огромен проблем за българските граждани, коментира още Бареков.

"Както виждате една партия с изрядни документи, цял евродепутат с камара адвокати се разхожда из съда и не може да вземе решение за партията си. Вие представяте ли си какво е съдът за обикновения човек? Съдът е нещо страшно". 

Освен, че настоява за оставки на ключови фигури в съдебната система, Николай Бареков ще иска и изслушване във Висшия съдебен съвет. Той ще се бори за ревизия от евроинституциите на всички затлачени, знакови дела в България през последните 20 години. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама