С хепънинг в Шумен отбелязаха Деня на влюбените и виното

14:41, 14 фев 17 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Доброволци от Младежкия червен кръст в Шумен, съвместно с Регионална здравна инспекция и Общински здравен център организираха традиционен хепънинг по повод 14 февруари – Деня на влюбените и виното. В 12 часа пред Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ малките червенокръстци издигнаха арка с червени балони и раздадоха много валентинки, брошури с информация за начините за предпазване от полово-предавани болести, както и много презервативи.



Много мераклии се възползваха от безплатните прегръдки, раздавани от симпатична девойка на специално подготвен щанд.



Д-р Евгения Буклова, началник отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето” в РЗИ – Шумен съобщи, че по данни на националната програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” към Министерство на здравеопазването от началото на 2017 г. до 1 февруари, в страната са открити 13 нови серопозитивни лица. Носителите на ХИВ вируса в България са вече 2489 на брой.



Запазва се тенденцията броят на новорегистрирани мъже да е четири пъти по-голям от този на жените. От тестовете за анонимно и безплатно изследване в лабораторията на РЗИ – Шумен няма регистрирани с диагноза ХИВ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама