Избраха 5-ма зам. – председатели на Софийския районен съд

15:33, 14 фев 17 25 443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съдийската колегия на ВСС назначи единодушно 5-ма заместник – председатели на Софийския районен съд, съобщиха от пресцентъра на ВСС.

Съдийската колегия на ВСС избра с 11 гласа „за“ Йоана Милчева Генжова, Петя Данаилова Петкова, Даниела Петрова Попова, Даниела Божидарова Александрова и Валентин Тодоров Борисов. Петимата са съдии в Софийския районен съд. Те ще изпълняват длъжността до назначаване на титуляр.

От 01.02.2017 г. съдът няма заместници на изпълняващия функциите административен ръководител, поради подадени оставки. Софийският районен съд е най-големият с 836 работещи в него, от които 188 съдии, 31 държавни съдебни изпълнители, 21 съдии по вписванията и 596 съдебни служители. Той е и най-натовареният съд в съдебната система, поради което осъществяването на дейността му е практически невъзможно без разпределение на административните функции. 

Петимата кандидати за изпълняващи функциите „заместник – председател“ на съда са предложени от Стефан Милев – изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Софийския районен съд. Той се мотивира, че всеки от тях се отличава с професионалните си качества, с бързина на разглеждане на съдебните производства в условия на свърхнатовареност в СРС, с качеството на постановените съдебни актове, както и с безупречна репутация и авторитет. Според г-н Милев като негови заместници те ще бъдат полезни за административната дейност на съда. 

Подкрепа за техните кандидатури е дадена от Общото събрание на съдиите в Софийския районен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама